صادرات و واردات محصولات کشاورزی در ایران

زمان مطالعه: 3 دقیقه

اصولا یکی از منابع درآمد یک کشور صادرات  محصولات کشاورزی و یا واردات انواع محصولات زراعی و نیز محصولات کشاورزی می باشد. در کشور ما نیز به دلیل برخورداری از منابع غنی کشاورزی و سایر محصولات زراعی همچنان روند صادرات این محصولات تداوم پیدا کرده است. در شرایطی که یک محصول در داخل کشور با تقاضای زیاد مواجه شود در این شرایط منطقی نیست که صادرات آن محصول از سرگرفته شود. بنابراین با تنظیم بازار و در مواردی قطع یا تعدیل صادرات محصولات زمینه برای برخورداری تقاضای جامعه نیز فراهم می گردد. وجود گستره وسیع و مستعد کشاورزی در ایران و اهتمام بیشتر به آن می تواند تحولات چشمگیری را از نظر جذب سرمایه و درآمدزایی بر بستر صادرات رقم بزند.

واردات محصولات کشاورزی

محصولات کشاورزی که مشمول واردات از سایر کشورها هستند عبارتند از:

انواع غلات: از قبیل انواع ذرت دامی، جو، برنج نیمه سفید یا تمام سفید.

دانه های روغنی: کنجاله سویا.

حبوبات: لوبیای سویا.

میوه ها: موز سبز تازه یا خشک.

انواع بذرهای گیاهی.

این محصولات از طریق مجاری مختلف وارداتی از مرزهای دریایی و زمینی یا محموله های هوایی وارد کشور می شوند. واردات محصولات کشاورزی در سال گذشته حدود 25 درصد افزایش پیدا کرده است. این واردات از طریق ناوگان ترابری معین در محدوده های مشخصی در داخل کشور جابجا شده و انتقال پیدا می کنند. واردات محصولات کشاورزی در صورتی که بی رویه صورت گیرد نیز زیان های جبران ناپذیری را بر پیکره اقتصاد کشور وارد می آورد.

صادرات می تواند به عنوان بخش مهمی از اقتصاد در تامین ذخایر ارزی نقش مهمی را ایفا کند

 

حتما ببینید: صادرات حلزون به دبی

صادرات محصولات کشاورزی

همچنین در زمینه محصولات زراعی و نیز صادرات محصولات کشاورزی کشور ما نیز به دلیل بهره مندی از شرایط آب و هوایی مختلف و زمینه های مساعد برای پرورش و برداشت این محصولات از پیشینه و سوابق بسیار درخشانی برخوردار است. هر چند در برهه هایی از زمان روند صادرات مختل شده و سیر نزولی در پیش گرفته است ولی با این وجود می توان امیدوار بود که صادرات محصولات کشاورزی و انواع محصولات زراعی بتواند روند رو به رشدی را در پی گیرد. صادرات می تواند به عنوان بخش مهمی از اقتصاد در تامین ذخایر ارزی نقش مهمی را ایفا کند. انواع محصولات کشاورزی و زراعی صادر شده عبارتند از: هندوانه، گوجه فرنگی تازه یا سردخانه ای، سیب زمینی تازه و سردخانه ای، پیاز، موسیر، سیب درختی و خرما.

صادرات انواع محصولات جالیزی ، میوه های درختی و سبزیجات همچنان ادامه دارد.

کشورهای وارد کننده انواع محصولات زراعی و محصولات کشاورزی از ایران

صادرات محصولات کشاورزی ایران به کشورهای مختلفی در جهان صورت می گیرد که به نوعی شرکای اقتصادی ایران نیز محسوب می شوند. در واقع بخشی از درآمد ملی این کشورها را واردات کالاها و محصولات کشاورزی از ایران تشکیل می دهد که عمدتا بین 2 تا 5 درصد از درآمد ملی را تشکیل می دهد.

این کشورها عبارتند از:عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، کشورهای فدراسیون روسیه، ترکیه، هند، آلمان، عمان و قطر.

کشورهای صادرکننده انواع محصولات زراعی و محصولات کشاورزی به ایران

واردات محصولات کشاورزی از طریق کشورهای مختلفی صورت می گیرد که عبارتند از: هند، سوئیس، امارات متحده عربی، سنگاپور، انگلستان، هلند، برزیل، ترکیه، پاکستان و کشورهای فدراسیون روسیه.

بسته بندی محصولات کشاورزی بسیار اهمیت دارد

بسته بندی محصولات کشاورزی

اصولا بسته بندی یکی از مهمترین شاخصه های یک محصول صادراتی به شمار می رود که نوآوری و حفظ شرایط گرافیکی و بصری می تواند در این زمینه نقش بسیار ارزشمندی را ایفا نماید. هر چند یکی از مشکلاتی که صادرات محصولات کشاورزی با آن مواجه بوده است همین مورد بوده ولی اخیرا استفاده از بسته بندی های شکیل و طرح های مناسب که توسط دستگاه های مختلف بسته بندی انجام می گیرد بر کیفیت صادرات این محصولات و تثبیت بازار افزوده است.

یادآوری

ویترین نت به عنوان یکی از مراجع ارزنده در زمینه فروش انواع ماشین آلات کشاورزی می تواند شما را در دستیابی به انواع ماشین آلات بسته بندی برای کالاهای صادراتی یاری برساند. فقط کافیست بدین منظور به  سایت ویترین نت مراجعه نمایید.

این صفحه را به اشتراک بگذار:
خریدار هستم

با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.

استعلام قیمت
تامین‌کننده هستم

اطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.

ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *