تولید میوه خشک و چیپس میوه یکی از محبوبترین مشاغلیست که در فصل تابستان رونق زیادی دارد و بسیاری از افراد به خصوص باغدارها تصمیم میگیرند میوههایی را که کیفیت پایین تری دارند، با میوه خشک کن به چیپس میوه تبدیل کنند.
دستگاه میوه خشک کنی یکی از تجهیزاتی است که هم میتواند در منازل به عنوان میوه خشک کن خانگی و برای تولید چیپس میوه خانگی استفاده شود و هم برای خشک کردن میوهها در ابعاد وسیع و صنعتی. پیش از این به راهنمای خرید دستگاه میوه خشک کن و بررسی 10 سوال مهم خریداران درباره دستگاه خشك كن ميوه پرداخته ایم.
با بلاگ ویترین نت همراه باشید تا همه نکات لازم درباره انواع دستگاه ميوه خشك كن از جمله دستگاه میوه خشک کن خانگی را بررسی کنیم تا قبل از خرید، اطلاعات کافی و مناسبی از این دستگاه داشته باشید.

مزایای خرید دستگاه میوه خشك كن
میوه خشک یا چیپس میوه یکی از تنقلات و خوراکیهای سالم است که از گذشته به طور سنتی تولید میشده و محبوبیت زیادی داشته و امروزه نیز با وجود انواع دستگاه میوه خشک کن، چیپسهای میوه متنوعی در بازار موجود است. ولی خرید میوه خشک به دلیل قیمت بالای آن آنچنان به صرفه نیست و شما میتوانید با خرید یک دستگاه میوه خشک کن خانگی، چیپس میوه مورد نیاز خود را تولید کنید و میتوانید از خوردن میوههای محبوب خود در هر فصلی لذت ببرید و نگران فاسد شدن میوههای خود نباشید.
از طرف دیگر خرید دستگاه ميوه خشك كن صنعتي نیز توجیه اقتصادی دارد.
از آنجا که برای تولید چیپس میوه نیازی به محصولات تازه نیست میتوانید با قیمت کمتر میوههای نه چندان مرغوب و درجه چندم را از بازار یا باغدارها خریداری کنید و با خرید دستگاه ميوه خشك كن صنعتي، تولید چیپس میوه را شروع کنید. اگر بخواهید از تولید تا بسته بندی میوه خشک را خودتان انجام دهید 10 میلیون تومان بودجه نیاز دارید و میتوانید در عرض 3 ماه به بازگشت سرمایه خود فکر کنید. ویدئوی نحوهی کار با میوه خشک کن را در اینستاگرام ببینید.
میوه خشک علاوه بر اینکه در داخل کشور مصرف میشود در خارج از کشور نیز بسیار پرطرفدار است و از آنجا که بعضی از میوههای ایران در کشورهای دیگر کشت نمیشود میتواند انتخاب خوبی برای صادرات میوه خشک به این کشورها باشد.
ویدئوی نحوه کارکرد دستگاه میوه خشک کن
نکته مهم دیگر این است که نه تنها میوه، بلکه هر محصول آبدار و رطوبت دار را میتوانید با دستگاه خشک کن میوه، خشک کنید مانند انواع میوه، سبزیجات، آجیل، گوشت و غذای حیوانات و ...
همین حالا برای مشاوره تخصصی رایگان درباره دستگاههای میوه خشک کنی با کارشناسان ویترین نت تماس بگیرید و یا بر روی عکس زیر کلیک کنید تا مشخصات دستگاههای میوه خشک کن را ببینید و آنلاین خرید کنید.

طرز کار دستگاه میوه خشک کنی چگونه است؟
دستگاه خشک کن میوه از ماشین آلات آماده سازی محصول است و نحوه کار میوه خشک کن آن اینگونه است که با تخلیه رطوبت میوهها بدون اینکه میوه مواد مغذی و ویتامینهای خود را از دست بدهد، آنها را خشک میکند. وجود یک منبع تولید و فن هوای گرم درون دستگاه میوه خشک کن باعث میشود که هوای داغ به وسیلهی این فنها به طور کاملا یکنواخت و یکدست درون دستگاه پخش شود و محصولات بدون اینکه پخته شوند رطوبت خود را از دست میدهند و خشک میشوند.
بعضی از افراد برای خشک کردن میوهها از فر پخت استفاده میکنند که با توجه به نوع حرارت دهی فر که کاملا یکدست نیست، گاهی میوهها به جای اینکه رطوبت خود را از دست بدهند با حرارت زیاد پخته میشوند و ظاهر نامناسبی پیدا میکنند و دیگر به اندازی میوه خشکهای دیگر مفید نیستند. بهترین وسیله برای تولید چیپس میوه، دستگاه خشک کن میوه است.

نکتهی مهمی که در استفاده از دستگاه میوه خشک کنی باید در نظر گرفت این است که میوهها باید خرد شده باشند و نباید دو یا چند میوه را باهم خشک کرد چرا که باعث تغییر طعم و بوی میوهها میشود و میوهها باید خرد شده باشند.
به طور میانگین دستگاه میوه خشک کنی به ازای هر 10 کیلوگرم میوه، 1 کلیوگرم میوه خشک تولید میکند. مدت زمان خشک شدن میوهها نیز باهم متفاوت است و به میزان آبدار بودن میوهها، نوع برش و ضخامت میوهها و صد البته ظرفیت دستگاه میوه خشک کنی بستگی دارد.
انواع دستگاه خشک کن میوه
دستگاه میوه خشک کن به 3 نوع کلی زیر تقسیم میشود :
دستگاه ميوه خشك كن كابيني
این دستگاه بیشتر به عنوان دستگاه میوه خشک کنی صنعتی کاربرد دارد ولی میتوان از کوچکترین مدل آن که 15 کیلوگرم ظرفیت دارد و تعداد سینی آن 15 تاست، به عنوان دستگاه میوه خشک کن خانگی نیز استفاده کرد. دستگاه میوه خشک کن کابینی پرفروشترین و کاربردیترین دستگاه خشک کن میوه است که قیمت معقولی دارد و میتواند برای تاسیس کارگاه میوه خشک کنی خانگی و کوچک انتخاب مناسبی باشد.

دستگاه ميوه خشك كن تونلی
دستگاه میوه خشک کن تونلی كاملا صنعتي است و برای راه اندازی خط تولید میوه خشک و کارخانههای بزرگ کاربرد دارد و قیمت بالایی نیز دارد. حداقل ظرفیت دستگاه میوه خشک کنی تونلی 800 کیلوگرم در ساعت است که برای تولیدیهای بزرگ بسیار مناسب است.
دستگاه ميوه خشك كن خانگي
دستگاه میوه خشک کنی خانگی، دستگاههای کوچکی هستند که به طور معمول دارای 5 یا 6 طبقه هستند و با برق کار میکنند. میوهها باید بدون اینکه به هم چسبیده باشند و جداگانه روی این طبقات چیده شوند و با عبور هوای گرم یکنواخت و کنترل شده از محفظه یا سوراخهای دستگاه، میوه ها رطوبت و آب خود را از دست میدهند و خشک میشوند.
البته دستگاه میوه خشک کن کابینی با ظرفیت ورودی 15 یا 20 کیلوگرم نیز میتواند به عنوان دستگاه میوه خشک کن خانگی کاربرد داشته باشد. تعداد سینی این دستگاه میوه خشک کن خانگی حداقل 15 عدد است.
خرید دستگاه میوه خشک کن از نظر اقتصادی نیز مدتیاست بسیار سود آور شده است. بسیاری از افرادی که بازنشسته و یا به دنبال شغل دوم هستند، تصمیم میگیرند با خرید یک دستگاه میوه خشک کن خانگی، به کسب درآمد در منزل فکر کنند.
خرید دستگاه میوه خشک کن خانگی با ظرفیت کم برای باغداران نیز بسیار به صرفه است. با توجه به این که برای استفاده از دستگاه میوه خشک کن خانگی حتما لازم نیست از میوههای تازه و درجه یک استفاده شود، باغداران میتوانند پس از برداشت محصول خود، میوههایی که کیفیت بالایی ندارند را با دستگاه میوه خشک کن خانگی به چیپس میوه تبدیل کنند.

ویژگیهای مهم برای انتخاب دستگاه خشک کن میوه
ظرفیت و اندازه دستگاه خشک کن میوه
مهم ترین مشخصه هر دستگاه میوه خشک کنی ظرفت و توان تولید آن است. برای خرید یک دستگاه میوه خشک کنی ابتدا باید مشخص کنید که روزانه و به طور میانگین در هر ساعت چقدر میتوانید چیپس میوه تولید کنید. همانطور که پیش از این بیان کردیم کمترین ظرفیت دستگاه میوه خشک کنی 15 کیلوگرم است و ظرفیت های دیگر آن 30، 40، 100، 200، 300 و 450 کیلوگرم است.
نکته بسیار مهم درباره ظرفیت دستگاه میوه خشک کن این است که این مقدار به میزان محصول ورودی، تعداد سینی و طبقات و زمان خشک شدن محصولات بستگی دارد ولی در کل وقتی میگوییم میوه خشک کن 40 کیلویی، یعنی این دستگاه خشک کن میوه در هر بار استفاده میتواند 40 کیلوگرم میوه را خشک کند.
مدلهای تونلی نیز که که به عنوان میوه خشک کن صنعتی استفاده میشوند حداقل ظرفیتشان 800 کیلوگرم است.
سینی دستگاه میوه خشک کن
تعداد سینی دستگاه های خشک کن میوه بستگی به ظرفیت آنها دارد هرچه ظرفیت آنها بیشتر باشد تعداد سینی نیز بیشتر است.جنس این سینیها معمولا گالوانیزه و با رنگ الکترواستاتیک است و برای حفاظت از دستگاه و میوه ها یک لایه پلی اتیلن نسوز روی سینیها کشیده میشود. معمولا سینیهای میوه خشک کنها به طور مشبک ساخته میشوند که چیپسهای میوه شکیل تر باشند و ظاهر خوبی داشته باشند.
ابعاد سینیهای دستگاه میوه خشک کن معمولا 50*90 سانتی متر یا 60*80 سانتی متر است و با این ابعاد روی هر سینی تقریبا میتوان 1 تا 2 کیلوگرم میوه قرار داد.( این مورد با ضخامت و نوع برش میوهها نیز مرتبط است.)

سوخت مصرفی دستگاه میوه خشک کن
دستگاه های خشک کن میوه در 3 نوع برقی، گازی و گازوئیلی در بازار موجود هستند که پرکاربردترین نوع آنها دستگاه میوه خشک کن گازی است. به دلیل ارزان تر بودن سوخت گاز، این نوع خشک کن میوه بسیار به صرفه است.
جنس و ابعاد دستگاه میوه خشک کن
جنس بدنه دستگاه میوه خشک نیز مانند سینیهای این دستگاه گالوانیزه و با رنگ الکترواستاتیک است که معمولا سازندههای دستگاه بنا به سفارش مشتری میتوانند دستگاه میوه خشک کنی را با جنس تمام استیل نیز بسازند.
به طور طبیعی ابعاد دستگاه ميوه خشك كن ازتباط مستقیمی با ظرفیت آن دارد.یک دستگاه ميوه خشك كن با ظرفیت 40 کیلوگرم که به دستگاه میوه خشک کن تک کابین معروف است ابعادی با اندازههای 140*72*135 سانتی متر دارد. در ظرفیتهای 100 تا 400 کیلوگرم ارتفاع و عرض دستگاه یکی است و فقط طول دستگاه تغییر میکند. ارتفاع این دستگاههای میوه خشک کن 230 سانتیمتر و عرض آنها 102 سانتیمتر است.
برای اطلاعات بیشتر درباره دستگاه میوه خشک کن و دریافت مشاوره خرید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا در بخش "ثبت نظر" سوال خود را مطرح کنید.