
تمامی تولید کنندگان صنعت دارویی، غذایی، آرایشی بهداشتی و شیمیایی، برای بسته بندی و ارائه محصولات خود به مشتریان از انواع این دستگاه ها استفاده می کنند.
بله،با مقداری داغ کردن عسل، یا محفظه (قیف) دستگاه می توان عسل را پر کرد.
یکسری از دستگاه های پر کن این قابلیت را دارد.
بله،این قابلیت در دستگاه های پرکن وجود دارد.
دستگاه پرکن انواع مختلف دارد،اما با پرکن های مایعات می توان انواع مایعات غلیظ و رقیق را پر کرد.
دستگاه پرکن مایعات؛ یکی از کاربردیترین دستگاهها در صنایع مختلف
در صنایع مختلف از دستگاههای متفاوت و بسیاری استفاده میشود که هریک کارایی خود را داشته و به جهتی مورداستفاده قرار میگیرند. یکی از دستگاههایی که کاربرد فراوانی را در صنایع دارد، دستگاه پرکن مایعات است. دستگاهی که همانطور که از نام آن مشخص است، برای پر کردن شیشه و بطری از مایعات مختلف استفاده میشود. پر کردن بطری اسپری، روغن، انواع سس و نوشابه و مواردی از این قبیل، بهوسیله دستگاه پرکن مایعات صورت میگیرد. محصولی که در این بخش و در ادامه به نکاتی درباره آن خواهیم پرداخت و انواع و اقسام موجود از آن در بازار را موردبحث و بررسی قرار خواهیم داد. امید است با خواندن این مقاله و با استفاده از نکات بیان شده در آن، بتوانید خرید خوب و مناسبی را با توجه به نیاز خود داشته باشید.
دستهبندی انواع مختلف دستگاه پرکن مایعات
برای استفاده از دستگاه پرکن مایعات، انواع و اقسام بسیاری وجود دارند. زمانی که برای خرید یک دستگاه پرکن اقدام میکنید، با محصولات فراوانی روبهرو خواهید شد. محصولاتی که هریک ویژگیهای مختص به خود را داشته و برای کاربرد و استفاده مشخصی، مناسب هستند. این موضوع با توجه به چگالی و ویسکوزیته متفاوت محصولات مختلف ارزیابی میشود. بر همین اساس دستهبندیهای مختلفی برای این دستگاهها وجود دارد که تنوع بالایی را برای آنها فراهم کرده است. تنوعی که سبب میشود تا افراد مختلف بتوانند نیاز خود را برطرف کرده و محصول مناسب خود را پیدا کنند. علاوه بر این دستهبندیهای دیگری نیز برای انواع پرکن مایعات وجود دارد که میتواند بر اساس شکل ظاهری، جنس و اجزای سازنده این محصول باشد. در ادامه به شکلی دقیقتر و کاملتر به این جزئیات خواهیم پرداخت و درباره آنها به گفتوگو خواهیم نشست.
تأثیر نوع مایعات در نوع دستگاه پرکن مایعات
زمانی که برای خرید دستگاه مایع پرکن اقدام میکنید، اهمیت نوع مایع شما بسیار زیاد است. در واقع نوع مایع شما مشخص میکند که بهتر است از چه دستگاهی برای پر کردن بطری و لوازم خود از مایع استفاده کنید. بهصورت کلی این انواع بر اساس نوع مایعات به دو دسته دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق تقسیمبندی میشوند. این تقسیمبندی بر اساس میزان چگالی و وسکوزیته مایعات بوده که هرکدام از آنها، خود تقسیمبندی دیگری دارند. در ادامه به این تقسیمبندی جزئیتر خواهیم پرداخت و درباره آن نکاتی را بیان خواهیم کرد. مایعات مختلف و تأثیر آنها بر انتخاب نوع دستگاه مایع پرکن
انواع دستگاه پرکن برای مایعات غلیظ و رقیق
همانطور که گفته شد، دستگاه مایعات پرکن غلیظ و رقیق خود دستهبندیهای جزئیتری نیز دارند که بر اساس مکانیسمهای بهکاررفته در هریک تفکیک شده است. این مکانیسمها تفاوتهایی با هم داشته که در نهایت سبب ایجاد تنوع شده و این محصول را برای صنایع مختلف و کاربردهای متفاوت آماده کرده است. در ادامه این دستهبندی را در دو دسته مایعات غلیظ و رقیق بیان خواهیم کرد تا آشنایی نسبی را با آنها به دست آورید. انواع دستگاه پرکن مایع غلیظ عبارت است از:
- دستگاه پرکن مایع پمپی
- دستگاه پرکن مایع سیلندر پیستونی
- دستگاه اسپری پرکن
- دستگاه پرکن مایع غلیظ روتاری
انواع دستگاه پرکن مایع رقیق عبارت است از:
- دستگاه پرکن مایع رقیق ثقلی
- دستگاه پرکن مایع سرریز (اورفلو)
- دستگاه پرکن مایعتری بلوک
- دستگاه پرکن مایع مونوبلوک
مکانیسمهای بهکار رفته در دستگاههای پرکن مایعات
همانطور که پیش از این نیز خواندید، برای پر کردن با استفاده از دستگاه پرکن مایعات، از مکانیسمهای متفاوت و مختلفی استفاده میشود. مکانیسمهایی که هرکدام برای نوعی از مایعات مناسب بوده و سبب ایجاد کاربریهای فراوان و مختلفی برای محصولات متفاوت میشود. سه مدل اصلی مکانیسمهای بهکاررفته در دستگاههای مایع پرکن عبارتاند از:
-
مکانیسم پمپی:
در این نوع از دستگاه، مایعات با فشار بالا و تحت فشار هوا وارد بستهبندی میشوند. از همین رو از این دستگاهها بیشتر برای مایعاتی با وزن بالا استفاده شده که بتوان با کمترین میزان هدر رفت بهترین نتیجه ممکن را از آن برداشت کرد.
-
مکانیسم ثقل:
این دستگاهها شبیه به دستگاههای مایع پرکن دستی هستند که بدون کمک هیچ انسانی کارایی دارند. در واقع پایه و اساس کارکرد این دستگاهها، وزن خود سیال بوده و مکانیسم ساده و مشخصی دارند.
-
مکانیسم سیلندر و پیستون:
سومین مدل از انواع مکانیسم بهکاررفته در مایع پرکنها، مکانیسم سیلندر و پیستون است. این محصولات نیز عملکردی شبیه به دستگاههای ثقلی دارند. البته تفاوت این دو دستگاه در استفاده از سیلندر و پیستون است که چگونگی پر کردن مایعات را در این دستگاه آشکار میسازد. این مکانیسم، دقت عمل بیشتری نسبت به دیگر مدلها داشته و در صنایع بیشتری مورداستفاده قرار میگیرد. مکانیسمهای مختلف بهکاررفته در دستگاههای مایع پرکن
جمعبندی نکات مهم در خرید دستگاه پرکن مایعات
همانطور که تا به اینجا خواندید، دستگاه پرکن مایعات از انواع و اقسام مختلفی برخوردار است. انواع و اقسام مختلفی که هریک برای کاربردهای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد و قیمت متفاوتی نیز دارد. در صورتی که به دنبال استفاده از این محصولات هستید، خواندن نکات بیان شده در این مقاله و تقسیمبندیهای این دستگاهها میتواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب ممکن را برای خرید خود داشته باشید.