موتور برق و ژنراتور
با ثبت یک درخواست، از تامین کنندگان مختلف استعلام قیمت بگیرید، مقایسه کنید و بهترین خرید را انجام دهید.
استعلام قیمتاطلاعات تماس و محصولات خود را ثبت کنید، بی واسطه با خریداران در ارتباط باشید و فروش خود را افزایش دهید.
ثبت نامخریداران می توانند در بازار اینترنتی ویترین نت با ثبت درخواست خرید و یا تماس مستقیم با تعداد زیادی از تامین کنندگان موتور برق و ژنراتور ارتباط برقرار کنند.
با جست و جو در میان هزاران محصول و پس از گفت وگوی مستقیم با تامین کنندگان موتور برق و ژنراتور می توانید سفارش خرید خود را به روش مستقیم و یا از طریق خرید امن ویترین نت ثبت کنید.
موتور برق و ژنراتور برق برای تبدیل انرژی الکتریکی و مکانیکی، تامین انرژی دستگاهها در صنایع مختلف و کمک به بهرهوری و پایداری انرژی، بسیار مهم هستند. مهندسان، تکنسینها، دانشجویان، محققان، متخصصان صنعت و حتی برخی مصرفکنندگان باید از چیستی و عملکرد این دستگاهها آگاهی داشته باشند تا به طور موثر با آنها کار کنند و تصمیمات آگاهانه بگیرند.
با فرارسیدن روزهای گرم که اکثر آن در فصل تابستان رخ میدهد، استفاده از انرژی برق به اوج خود میرسد. در این صورت شبکههای تولیدکننده برق قادر به پاسخگویی این میزان نیاز به برق نیستند. در نتیجه، این میزان فشار به شبکه تولید برق منجر به قطعی برق به مدت چند ساعت میشود. این میزان قطعی هزینه هنگفتی را به واحدهای تجاری و صنعتی وارد میسازد که در نهایت آنان را به سمت خرید ژنراتور برق سوق میدهد.
در این صفحه در مورد موتور برق یا ژنراتور، تاریخچه، کاربرد، انواع و هرآنچه که لازم است در مورد آن بدانید تا بهتر برای خرید تصمیمگیری کنید، صحبت کردهایم. لطفا تا انتها همرا ما باشید.
موتور برق چیست؟
قبل از خرید ژنراتور باید بدانید که موتور برق و ژنراتور یک مولد الکتریکی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این انرژی مکانیکی از سوختن گاز یا بنزین یا گازوئیل حاصل میشود. همچنین، این دستگاه میتواند از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰۰ وات نیرو تولید کند.
اگر بخواهیم نگاه دقیقتری به عملکرد آن داشته باشیم باید بگوییم که این دستگاه از طریق کنش بین میدان مغناطیسی، میدان الکتریکی و جریان پیچشی، نیرو تولید میکند. انرژی مکانیکی با تبدیلشدن به انرژی الکتریکی باعث القا الکترومغناطیسی میشود. ولتاژ نیز با حرکت یک رسانا مانند سیم درون یک محفظه مغناطیسی ایجاد میشود. با این حرکت، بین دو انتهای سیم اختلاف ولتاژ ایجاد میکند و جریان الکتریکی برقرار میشود.
تاریخچه ژنراتور یا موتور برق
قبل از خرید ژنراتور برق بهتر از نیمنگاهی به تاریخچه آن بیاندازیم. تاریخچه این دستگاه را میتوان در اختراع ژنراتورهای و موتورها جستجو کرد. توسعه ژنراتورهای را میتوان به مایکل فارادی نسبت داد که یکی از مخترعان اولین ژنراتور به حساب میآید. اختراع موتورهایی که میتوانستند با بنزین و نفت سفید کار کنند در دهه ۱۸۰۰ اتفاق افتاد و رودولف دیزل نیز به عنوان مخترع موتور دیزل شناخته میشود.
در دهه ۱۸۶۰ ژنراتورهای جریان متناوب AC و جریان مستقیم DC اختراع شدند. آنها برای اجرای سیستمهای روشنایی در فضای باز تولید شدند که بعدها در سیستمهای قدرت اولیه مورد استفاده قرار گرفتند.
ترکیب موتور و ژنراتور برای ساخت موتور ژنراتورها در اوایل دهه ۱۹۰۰ رایج شد. این ترکیب باعث شد تا انرژی مکانیکی موتور به انرژی الکتریکی تولیدشده توسط ژنراتور تبدیل شود. موتور ژنراتورها در کاربردهای مختلفی مانند تاسیسات ثابت، وسایل نقلیه و واحدهای قابل حمل مورد استفاده قرار گرفتند.
کاربرد ژنراتور برق و موتور برق
پیش از آنکه بخواهید ژنراتور خریداری کنید، باید اطلاعات کاملی از کاربرد ژنراتور برق و موتور برق داشته باشید. در ادامه به مهمترین کاربردهای موتور برق اشاره میکنیم:
- استفاده در مکانهایی که امکان برقکشی وجود ندارد، مانند هواپیما، کشتی، قطار و مناطق دور افتاده
- استفاده در صنایعی که دسترسی به برق ندارند؛ اما برای راهاندازی دستگاههای خود نیاز به برق دارند مانند صنایع ساختمانسازی، حفاری، راهسازی و غیره
- از ژنراتورها برای به حرکت درآوردن موتورها استفاده میشود.
- استفاده در سیستم حمل و نقل
- برای پشتیبانی از نیازهای برق خانگی و مشاغل کوچک میتوان از موتور برقهای کوچک استفاده کرد.
- مصرف سوخت ژنراتور برق و موتور برق از طریق انرژی کارآمدی که تولید میکند، کاهش پیدا میکند.
- از آنجا که ژنراتور برق و موتور برق طیف وسیعی از ولتاژهای خروجی را ارائه میدهد، میتوان از آنها در آزمایشگاهها استفاده کرد.
- برق اکثر شبکههای برق شهری را ژنراتورها تولید میکنند.
- قبل از راهاندازی سیستم برق در مکانهای ساختمانی میتوان به طور گسترده از ژنراتورهای برق و موتور برق استفاده کرد.
- استفاده در مکانهای حساسی مانند بیمارستانها
اجزا اصلی موتور برق
اجزا اصلی موتور برق
آگاهی از اجزا اصلی موتور برق قبل از خرید باید صورت بگیرد تا در صورت به وجودآمدن مشکلی، راحت بتوان آن را تعمیر کرد. اجزا اصلی موتور برق به شرح زیر هستند:
- موتور (Engine)
- ژنراتور (Generator)
- تنظیمکننده خودکار ولتاژ (Voltage Regulator)
- تنظیمکننده سرعت موتور (Speed Regulator)
- منبع سوخت (Fuel Supply)
- سیستم روانکاری (Lubrication System)
- سیستم خنککننده و اگزوز (Cooling and Exhaust System )
- باتری و موتور استارت (Battery and Starter Motor)
- سیستم هوای فشرده (Compressed Air System) است.
در ادامه به توضیح در مورد اصلیترین بخشهای یک موتور برق میپردازیم.
موتور
تبدیل انرژی حاصل از سوخت بنزین یا گاز و گازوئیل به انرژی مکانیکی توسط موتور انجام میشود.
ژنراتور
وظیفه ژنراتور این است که انرژی مکانیکی تولیدشده توسط موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
تنظیم کننده خودکار ولتاژ
جهت تنظیم ولتاژ با ولتاژ مصرفکننده، از تنظیمکننده خودکار ولتاژ که به AVR معروف است، استفاده میشود که از یک مدار الکتریکی تشکیل شده است و با اندازهگیری ولتاژ ژنراتور و مقایسه آن با ولتاژ مبنا، کار تنظیم ولتاژ را انجام میدهد.
تنظیم کننده سرعت موتور
جهت تنظیم سرعت موتور از تنظیمکننده سرعت موتور که به آن گارنر میگویند استفاده میشود. روش کار به این صورت است که با مقایسه فرکانس برق ژنراتور با فرکانس مبنا که از قبل تعریف شده است، فرکانس ژنراتور را تنظیم میکند.
انواع موتور برق یا ژنراتور برق براساس مصرف سوخت
نوع سوخت مصرفی ژنراتورها متفاوت است و میتواند گازی، بنزینی، دیزلی و... باشد. پیش از خرید ژنراتور برق باید آگاهی از هر کدام آنها کسب کنید تا بتوانید نوع دقیق و درست و متناسب با کار خود را انتخاب کنید. در ادامه به توضیح انواع این دستگاه بر اساس مصرف سوخت میپردازیم.
ژنراتور یا موتور برق گاز سوز
نوع گاز سوز که با گاز طبیعی کار میکند، اغلب در محیطهای صنعتی استفاده میشود. این نوع ژنراتورها نسبت به نوع دیزلی بیشتر دوستدار محیط زیست هستند و هزینه پایینتری برای کارکردن دارند.
ژنراتور یا موتور برق بنزینی
نوع بنزینی از رایجترین ژنراتورهاست که در اندازههای کوچک و برای مدلهای قابلحمل، ایدهآل هستند. با این حال، بنزین در هنگام قطع برق در دسترس نیست و برای پمپاژ نیاز به برق دارد.
ژنراتور یا موتور برق دیزلی
دیزل کمترین اشتعال را در میان همه منابع سوختی دارد و تقریبا به آسانی به اندازه بنزین در دسترس است. این نوع موتورها طول عمر بالا و کارایی بیشتری دارند. بهرهبرداری از موتور برق دیزلی صنعتی مقرونبهصرفه است، اگرچه این واحدها معمولا هزینه بیشتری نسبت به ژنراتورهای گازی دارند.
ژنراتور یا موتور برق اینورتری
این نوع ژنراتورها برای تولید برق تمیز و پایدار طراحی شدهاند، که برای وسایل الکترونیکی حساس ایمن هستند. آنها یک اینورتر در خروجی دارند که فرکانس و ولتاژ خروجی ژنراتور را میسازد. فرکانس و تعداد دور ژنراتور با زیر بار رفتن آن کاهش پیدا میکند؛ ولی برق خروجی دارای فرکانس ثابتی است. آنها اغلب برای کمپینگها، آر ویها (RV) و تیلگیتینگها (Tailgating) استفاده میشوند.
انواع ژنراتور یا موتور برق براساس نوع برق مصرفی
باید قبل از خرید ژنراتور برق به نوع برق مصرفی، توجه کافی داشت. انواع این دستگاه براساس نوع برق مصرفی به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند که در ادامه به توصیح هر یک میپردازیم.
ژنراتور یا موتور برق تک فاز
ژنراتور یا موتور برق تکفاز از برق متناوبی که در پریز ساختمان است، استفاده میکند. در ایران این برق تکفاز با ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز کار میکند.
ژنراتور یا موتور برق سه فاز
دسته سه فاز با برقی که دارای سه فاز و یک نول است، کار میکند. برای جریان برق سه فاز با ولتاژ ۳۸۰ ولت میتوان از آن استفاده کرد. ژنراتور یا موتور برق سه فاز با سیستم مینیاتوری سه فاز به سیستم وارد میشود.
انواع ژنراتور بر اساس عملکرد
داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع عملکردهای متفاوت ژنراتورها، کمک میکند تا تجربه خرید بهتری داشته باشید. انواع این دستگاه بر اساس عملکرد به سه دسته دائم کار، پرایم و اضطراری تقسیم میشود که در ادامه به توضیح هر یک میپردازیم.
ژنراتورهای دائم کار
به ژنراتورهایی که در نبود برق بتوانند خروجی بدون نوسان بدهند، ژنراتور دائم کار یا کانتینیوز (Continuous) گفته میشود. ژنراتورهای گازسوز به این دلیل که بدون هیچ وقفهای به منبع گاز متصل هستند به ژنراتور دائم کار معروف هستند. از لحاظ فنی موتورهای این نوع ژنراتور، توان و قدرت بالایی دارند و معمولا در مکانهایی مورد استفاده قرار میگیرند که نیاز به برق دائمی داشته باشند.
ژنراتورهای پرایم
اگر مولد اصلی تامین برق یک مکان، یک ژنراتور باشد به آن ژنراتور پرایم (Prime) به معنی اصلی و اولیه گفته میشود. به طور مثال در معادن که برق شهر در آن منطقه نیست و ساعت کارکرد آن بالا است از ژنراتور پرایم استفاده میشود. نوع پرایم و دائم کار ، بسیار شبیه به هم هستند و جهت کار دائم یا مدت طولانی، طراحی شدهاند. هر دو این نوع ژنراتورها برای کنترل بارهای سنگین مورد پشتیبانی قرار میگیرند.
ژنراتورهای اضطراری
ژنراتور اضطراری یا استندبای (Standby) برای زمانی که شبکه برق اصلی وجود دارد، طراحی شده است. این دستگاه وقتی برق شبکه یا منبع اصلی برق وجود دارد در وضعیت پشتیبان قرار دارد و فقط به عنوان تامینکننده برق اصلی با ساعت کاری پایین کار میکند. اندازه نوع اضطراری کوچکتر از دائم کار و پرایم است.
انواع ژنراتور بر اساس ظرفیت و توان
توجه به ظرفیت و توان ژنراتور نیز در انتخاب بهترین این دستگاه بسیار مهم است. در ادامه به توضیح در مورد انواع ژنراتور بر اساس ظرفیت و توان میپردازیم.
ژنراتورهای خانگی
برای تامین برق خانهها از موتور برق خانگی استفاده میشود. استفاده از نوع خانگی فشار سنگین بار را کاهش میدهد و راحتی، آسایش و امنیت را فراهم میکند. قیمت موتور برق خانگی نسبت به نوع صنعتی و نیروگاهی ارزانتر است.
ژنراتورهای صنعتی
استفاده از موتور برق صنعتی در صنعت، یک انقلاب به حساب میآید. آنها توان بالاتری نسبت به انواع خانگی دارند. این نوع ژنراتورها بیشتر برای عملیات صنعتی بزرگ مانند کارخانههای شیمیایی و یا سایتهای چاه نفت طراحی شدهاند.
ژنراتورهای نیروگاهی
ژنراتورهای سنکرون در نیروگاهها استفاده میشوند و برای تولید ولتاژ و فرکانس خروجی ثابت طراحی شدهاند. از آنها برای نیروگاههای برقی آبی و توربینهای بادی استفاده میشود. ژنراتورهای آسنکرون برای کار با سرعت متغیر طراحی شدهاند و نسبت به سنکرون، کارایی بیشتری دارند.
انواع موتور برق یا ژنراتور برق براساس سیستم استارت
موتورهای برق علاوه بر تفاوت در سوخت مصرفی از نظر سیستم روشن و خاموش با یکدیگر تفاوت دارند و به دسته بندی مختلفی دارند. در ادامه این مطلب با انواع موتور برق براساس سیستم استارت بیشتر آشنا خواهید شد.
ژنراتور یا موتور برق استارتی
این نوع موتور برق دارای باطری و موتور استارت است که در واقع ترکیبی از استارت و هندل در آن وجود دارد.
ژنراتور یا موتور برق هندلی
موتور برق هندلی که با عنوان موتور برق دستی نیز شناخته می شود توسط اپرارتور روشن می شود و از این طریق برق وارد مدار برق می شود. به دلیل دستی بودن این نوع موتور برق نسبت به دو نوع دیگر آن قیمت پایین تری دارد.
ژنراتور یا موتور برق اتوماتیک
ژنراتور یا موتو برق اتوماتیک مجهز به سیستم سوئیچ اتوماتیک است و با قطع برق این سیستم به صورت اتوماتیک روشن می شود و با وصل شدن برق شهری به صورت خودکار خاموش می شود. خاموش روشن شدن موتور برق اتوماتیک توسط یک تابلو برق با عنوان تابلوی برق امرجنسی گفته می شود انجام می گیرد و به واسطه ی یک برد کنترلر قطع برق را حس می کند و فرمان روشن شدن موتور برق صادر می شود.
بهترین برندهای موتور برق چینی و کره ای در بازار ایران
یکی از فاکتورهایی که در خرید ژنراتور برق باید در نظر گرفت این است که چه شرکتی آن را تولید کرده است. در ادامه به بهترین برندهای موتور برق ژاپنی، چینی و کرهای که در بازار ایران موجود است اشاره میکنیم.
- موتور برق هوندا المکس Honda Elemax زیرمجموعه گروه هوندا موتور ژاپن
- موتور برق هوندا هوتنHonda HuuToan زیرمجموعه گروه هوندا موتور ژاپن
- موتور برق پایونیر (Pioneer) محصول شرکت پایونیر ژاپن
- موتور برق واکسون (Vackson) محصول شرکت واکسون چین
- موتور برق آگرو (Agro) محصول شرکت آگرو چین
- موتور برق جیانگ دانگ (Jiang Dong) محصول شرکت جیانگ دانگ چین
- موتور برق لانسین (Loncin) محصول گروه صنعتی لانسین چین
- موتور برق سان پاور (Sun Power) محصول شرکت سان پاور چین
- موتور برق راتو (Rato) محصول شرکت راتو چین
- موتور برق استریم (Stream) محصول شرکت استریم چین
- موتور برق هیوندای زیرمجموعه گروه هیوندا موتور کره
بهترین برندهای موتور برق اروپایی و آمریکایی در بازار ایران
این که چه شرکتی یک موتور برق را تولید کرده است، عامل مهمی است که هنگام خرید ژنراتور برق باید به آن توجه کرد. بهترین برندهای موتور برق اروپایی و آمریکایی در بازار ایران شامل سه برند زیر است:
1. موتور برق کامینز (Cummins) محصول شرکت کامینز آمریکا
2. موتور برق اینهل (Einhell) محصول شرکت اینهل آلمان
3. موتور برق کامینز (Cummins) محصول شرکت کامینز انگلستان
عوامل موثر بر قیمت ژنراتور برق
موتور برقها میتوانند در مغازهها، ادارات، شرکتها، کارگاهها، کارخانهها، زمین و باغهای کشاورزی، منازل مسکونی، معادن، پروژههای عمرانی و ساخت و ساز و غیره استفاده شوند. به همین دلایل خرید موتور برق از حساسیت بالایی برخوردار است. در ادامه برخی از عوامل موثر بر قیمت ژنراتور برق را معرفی کردهایم:
- میزان صدای دستگاه اهمیت زیادی دارد و جزو عواملی است که بر قیمت آن تاثیر میگذارد. زیرا آنها ممکن است در محل زندگی و استراحت قرار بگیرند و نباید آرامش و نظم زندگی را برهم بزنند.
- یک عامل دیگری که بر قیمت ژنراتور برق اثر میگذارد، نوع سوخت مصرفی آن است. این به این معنی است که قیمت انواع بنزینی، گازی و دیزلی متفاوت هستند.
- علاوه بر این، این که وزن موتور برق چقدر است و چه میزان امکان جابهجایی دارد روی قیمت آن اثر میگذارد.
- همچنین، این که موتور برق با یک مخزن سوخت کاملا پر، چه مدتزمانی کار میکند، فاکتور مهمی است که در تعیین قیمت موتور برق دخیل است.
- تعداد و نوع خروجیهای ژنراتورها در قیمتگذاری یک ژنراتور اهمیت زیادی پیدا میکند. در واقع نوع و تعداد دستگاههایی که در زمان قطعی برق قرار است روشن بمانند در هنگام خرید موتور برق بسیار مهم است.
- علاوه بر این، برند و شرکت تولیدکننده در تعیین قیمت خرید ژنراتور بسیار تاثیرگذار است.
خرید موتور برق و ژنراتور از ویترین نت
همانطور که پیشتر هم توضیح دادیم، قیمت خرید ژنراتور برق را عوامل متعددی مانند برند شرکت، وزن، امکان جابهجایی، تعداد و نوع خروجیها، نوع سوخت مصرفی و بیصدا بودن تعیین میکنند. امروزه واردکنندگان و تامینکنندگان زیادی انواع این دستگاه را به روشهای مختلف به فروش میرسانند.
ویترین نت به عنوان پلتفرم آنلاین خرید و فروش B2B این امکان را فراهم میسازد تا تامینکنندگان بتوانند بدون واسطه انواع موتور برق را به فروش برسانند. علاوه بر این، سیستم RFQ ویترین نت این امکان را برای خریداران فراهم میکند تا استعلام قیمت محصولات مختلف را به راحتی دریافت کنند و با مقایسه قیمتها، خریدی دقیق و باصرفه را تجربه کنند. در واقع، در ویترین نت میتوانید انواع قیمت ژنراتور کوچک و بزرگ، از قیمت موتور برق کوچک مسافرتی گرفته تا قیمت ژنراتور برق صنعتی را استعلام بگیرید و بررسی کنید.
قیمت انواع موتور برق در ویترین نت
ژنراتور برق یا موتور برق انواع مختلفی دارد این محصول بسته به نوع سوخت مصرفی، بی صدا بودن و شرکت تولید کننده قیمت گذاری می شود. همان طور که در بالا به آن اشاره شد برخی از این نوع ژنراتور ها یا موتورهای برق سر و صدای کمتر و یا آلودگی هوای بیشتری تولید می کنند. همین ویژگی ها می تواند بر قیمت انواع موتور برق تاثیر بگذارد. تامین کنندگان و وارد کنندگان بسیاری انواع موتور برق شامل موتور برق دیزلی، موتور برق بنزینی و موتور برق گازسوز را از روش های مختلف به فروش می رسانند. ویترین نت به عنوان پلتفرم آنلاین خرید و فروش B2B این امکان را فراهم کرده است تا تامین کنندگان از طریق آن بتوانند انواع موتور برق را بدون واسطه به فروش برسانند. همچنین سیستم RFQ ویترین نت این امکان را فراهم می کند تا خریداران بتوانند استعلام قیمت محصولات مختلف را به راحتی دریافت کنید و با مقایسه قیمت خریدی به صرفه را تجربه کنند.